ХРАНИ СРЕЩУ РАК - БЛОГ.БГ - 31.03.2014.
- Получаване на връзка
- X
- Имейл
- Други приложения
44% от мъжете и 39% от жените са диагностицирани с рак, по-важно от всякога е да се разбере за храните, които не само ще подхранят тялото ви, но също ще го и детоксикират от причиняващите рак агенти. Ето някои от най-мощните храни и билки унищожители на рак.
Морски Зеленчуци
Келп, комбу и нори са три от най-често срещаните морски зеленчуци със забележителен ефект върху рака. Те са едни от най-богатите и най-усвоими източници на йод, вещество липсващо в обикновената диета, общото в много пациенти с рак на гърдата и рак на яйчниците.
Те също са богати на калций и калий, както и всички минерали, които помагат в насърчаването на алкалната среда, което прави много трудно съществуването на раковите клетки.
Водорасли
Хлорела и Спирулина са два от най-силните водораслите, доказани ракови бойци.
Благодарение на техния невероятен детоксикиращ ефект (включително премахването на тежки метали) и свойствата им повишаване на имунната система (чрез насърчаване производството на здравословна чревната флора) и борбата със свръхрастежа на кандида, те са необходимост за лечението на рак.
Кръстоцветни Зеленчуци
Кръстоцветни зеленчуци като броколи, карфиол, зеле са свързани с понижаването риска от рак и имат способността да спрат растежа на раковите клетки на тумори в гърдата, матката, белия дроб, дебелото черво, черния дроб и шийката на матката.
Оказва се, че фитохимикал наречен сулфорафан може да стимулира ензими, които детоксифицират канцерогените преди те да увредят клетките.
Лекарствени Гъби
Лекарствени гъби като рейши и чага имат биоактивни молекули, включително анти-туморни агенти, които са идентифицирани в тяхната структура. Тези биоактивни съединения включват полизахариди, алкалоиди, токофероли, феноли, флавоноиди, каротеноиди, фолати, аскорбинова киселина, ензими и органични киселини.
Проучванията показват, че в дългосрочен план консумацията на рейши предотвратява туморната пролиферация и растеж чрез увеличаване на нивото на антиоксиданти в индивидуалната кръвна плазма, докато повишава имунитета на тези, които страдат от напреднал стадий на рак.
Алое Вера
Изследванията показват силни имуномодулиращи и противотуморни свойства на полизахариди в алое вера, което означава, че повишава функцията на имунната система и унищожава раковите тумори.
Едно проучване в International Immunopharmacology показа, че полизахаридите в алое вера проявяват силно активиране на макрофагните дейности, включително производство на увеличени обеми на азотен оксид, който има анти-туморен потенциал.
Коноп
Растението коноп съдържа някои от най-балансираните и най-богатите източници на масла на планетата, с идеално съотношение 3:1 на омега 6 и омега 3. Маслото от семена на коноп съдържа също 80% незаменими мастни киселини, с най-високо съдържание от всяко друго растение.
Незаменимите мастни киселини са от съществено значение за функционирането на имунната система поради техните антиоксидантни и противовъзпалителни мастни киселини, които помагат за окисляването на клетките и възстановяване здравето на клетъчно ниво. Тъй като ракът не може да оцелее в силно наситена с кислород среда, превъзходното съдържание на EFA в конопа го прави чудесен избор за лечение на рак.
Чесън
Сляпо, рандомизирано проучване с над 3000 човешка за седем клинични година показа, че риска от рак е намален с 60% при тези с най-висок прием на съдържащи алиум зеленчуци, включително отлежал чесън.
Чудното хранително вещество изглежда да бъде ензима alliinase (хранителни вещества от рода Allium), която произвежда противоракови съединения. Ключът е да го смачкате и да седи в продължение на 15 минути, за да освободи тези противоракови съединения.
Куркума
Фондацията "The Life Extension" е провелa обширни изследвания върху противораковите свойства на куркумата и е установено, че тя е насочена към 10 причинни фактора, участващи в развитието на рака, включително увреждане на ДНК, хронично възпаление и нарушаване на клетъчните сигнални пътища.
- Получаване на връзка
- X
- Имейл
- Други приложения
Коментари
Публикуване на коментар