За покълналия чесън - ФБ - 10.03.2014.
Откриха нещо неочаквано за покълналия чесън
Ето че започваме една много миризлива, но важна тема – чесън и ползите от него.
Да забравим обидния израз – „Вониш на чесън!“
Истината е друга – не изхвърляйте наболия чесън със зеленички перца отгоре. Яжте само покълнал чесън!
Учените откриха, че тези скилидки със зеленичко отгоре, са в пъти по-полезни от обикновения чесън.
На какво се дължи това?
Доказват наскоро учените, че точно там има най-много антиоксиданти, които помагат на тялото на човека при различни болести и забавят процесите на стареене. И там се съдържат вещества, които наистна унищожават всякакави вируси.
Все пак какво трябва да знаем за ползата от чесън:
1. Предпазва от рак.
2. Намалява високото кръвно налягане.
3. Овкусява и най-неприятните яденета.
3. Пречиства кръвта.
4.Намалява нивата на общия холестерол и триглицеридите в кръвта.
5. Бори обикновената настинка.
7. Ползва се като антисептик.
8. Използва се при кандидоза.
9. Помага при лечение на ери-бери и скорбут.
10. Експерименти при лечение на СПИН болни.
11. Стимулира хормона тестостерон.
А ето и нетрадиционни употреби на чесън:
1. Ползва се като лепило за стъкло и порцелан.
2. Ползва се като консервант на храни.
Смесването на чесън с мляко в устата преди поглъщане намалява миризмата му. Обикновената вода, гъбите и босилека също намаляват на миризмата на чесън.
Коментари
Публикуване на коментар