РУСКИ СБИТЕН - ЛЕКОВИТА НАПИТКА -ФБ - 09.03.2016.
Това е забравената отвара „ЖЕЛЕЗЕН ЩИТ“ на древните руски лечители! С нея БОЛЕСТ НЕ ЛОВИ!
Сбитен – това е една незаслужено забравена напитка, популярна сред славянските лечители, която се пие за профилактика и лечение на различни заболявания
Руската медна напитка сбитен може да се пие като лечебно средство и за удоволствие. Това е една отлична напитка, която е подходяща за хората, които имат тежка, трудна и многочасова работа, както и такива, които работят нощно време. Освен това, набитката на славянските лечители сбитен може да се използва като питие за цял ден на хора с хронични болести и такива, които са претърпели операция или химиотерапия.
Тази напитка стопля хората студените вечери и гаси жаждата в горещите дни. Има два начина да се приготви сбитен – единият е с алкохол, но спокойно може да минете и без него.
Лечебните свойства на напитката зависят от това, кои съставки използвате. Предлагаме Ви универсален вариант на напитката на славянските лечители, която може да ползвате и при болест, и при здраве.
Какво ще ви е необходимо, за да си приготвите сбитен?
1,5 литра вода
1 лимон
4 равни супени лъжици мед
4 пръчици карамфил
малко настърган корен от джинджифил
3 канелени пръчици
1 лимон
4 равни супени лъжици мед
4 пръчици карамфил
малко настърган корен от джинджифил
3 канелени пръчици
Как се приготвя сбитен?
Оставете водата да заври. Поставете канелата, карамфила и джинджифила.
Нека да къкри поне 5 минути. от време на време махайте пяната, която се образува. Изстискайте от лимона. Прецедете напитката. Добавете лимона и изчакайте да изстине.
Идва ред на меда. Ако искате да се получи по-сладко, добавете с една лъжица повече от указаното.
Сега вече трябва да оставите тази напитка да се овкуси и след това да започнете да я консумирате.
Има много варианти на това лечебно питие, популярно сред славянските лечители. Някои добавят мента, а други, които го ползват за удоволствие само, а и за малко лечение, слагат през лятото и бяло вино
Източник:./ lekuva.net/
Коментари
Публикуване на коментар